sinterklaas en burgemeesters2

Groots Sinterklaasfeest met 2 burgemeesters!

Sinterklaas intocht in Doornenburg na enkele hindernissen toch goed verlopen

Afgelopen zaterdag werd na de ontvangst van Sinterklaas en zijn Pieten bij Zorgcentrum Merlijn het feest voor de kinderen voortgezet in het Ontmoetingscentrum.

Ondanks het slechte weer waren weer heel veel kinderen en hun verzorgers aanwezig. Burgemeester Marianne Schuurmans en kinderburgemeester Guus Kramer waren ook aanwezig en verhoogden de feestvreugde.

sinterklaas-oc-feest2 sinterklaas-oc-feest3

sinterklaas-oc-feest

schip ahoy-schip

Jubileumconcert Vlinderfonds met Zeemanskoor “Schip Ahoy”

Het Vlinderfonds Huissen bestaat dit jaar 25 jaar. Ter gelegenheid van dit prachtige jubileum trakteert het Vlinderfonds alle senioren van Lingewaard op een concert.

Dit concert werd voor de Doornenburgse senioren gehouden op vrijdag 17 november 2017 in het Ontmoetingscentrum te Doornenburg.
Het concert wordt gegeven door Zeemanskoor “Schip Ahoy” uit Angeren onder de bezielende leiding van dirigent Gert Huting.

Stichting Ouderen Doornenburg en De Zonnebloem Doornenburg ondersteunden Het Vlinderfonds bij de organisatie van dit concert, dat door 120 bezoekers werd bezocht.

IMG-20171117-WA0003 IMG-20171117-WA0002

IMG-20171117-WA0001

oc-bar-drukte8

Verbouwing keuken groot succes

logo-provincie-gelderlandNét voor de zomervakantie van 2017 werd de nieuwe keuken van het Ontmoetingscentrum van Doornenburg opgeleverd. De grondige uitbreiding en aanpassing van de keuken met verbeterde luchtverversing, afvoer en vooral véél meer werkruimte is voor personeel en gebruikers een genot om in te werken.

Gebruikers, bezoekers en personeel kunnen vanaf deze zomer genieten van de uitgebreide mogelijkheden van de aangepaste keuken.

Tijdens samenkomsten voor specifieke doelgroepen van Doornenburg liepen personeel en vrijwilligers steeds tegen de veel te krappe capaciteit van de keuken aan. Die keuken werd zo’n slordige vijf en twintig jaar geleden aangelegd maar is anno 2017 hopeloos verouderd.

Door de bijdrage van de Provincie Gelderland en de steun van de Gemeente Lingewaard werd het bestuur van het dorpshuis financieel in staat gesteld om niet alleen de keuken meer ruimte te geven maar ook aan te passen aan de eisen van deze tijd.

Vrijwilligers en personeel zijn het er over eens: het is een genot om nu in de keuken te werken. Bezoekers en dorpelingen worden nu beter en sneller voorzien van maaltijden. Er is meer dan genoeg werkruimte, keukenapparatuur is efficienter geplaatst en alles ziet er weer even frisgeschilderd  uit.

oc-keuken-nieuw-1 oc-keuken-nieuw-2 oc-keuken-nieuw-3

 

Lente Kriebels

Enige tijd geleden hebben we u gemeld dat de lente kriebels Doornenburg eraan komen.

Door middel van dit bericht moeten we u tot onze spijt op de hoogte stellen van het feit, dat wij als bestuur van het ontmoetingscentrum Doornenburg besloten hebben om de lente kriebels Doornenburg  2017 niet door te laten gaan. Dit heeft te maken met diverse omstandigheden.

 Wij gaan wel door voor 2018 dus houd deze site en de facebookpagina van het ontmoetingscentrun in de gaten voor de volgende lente kriebels Doornenburg.

Wij zijn namelijk nog steeds van mening dat dit ook in Doornenburg moet kunnen plaatsvinden!

Verbouwing keuken en peuterspeelzaal in volle gang

Vaste gebruikers en bezoekers van het ontmoetingscentrum hebben het al gemerkt. De verbouwing van de keuken en de peuterspeelzaal is in volle gang.Deuren worden verplaatst, muren worden opgeworpen, af- en aanvoer van water, gas en licht worden aangelegd en ook de vloer wordt onder handen genomen. De grote zaal van de voormalige peuterspeelzaal wordt nu verdeeld in drie delen: twee werkkamers en een grotere ontvangstkamer.

Na de verbouwing gaat de Buurtzorg Doornenburg-Gendt voortaan gebruik maken van de voormalige peuterspeelzaal.

Daarnaast is ook de keuken van het dorpshuis wat groter geworden. Door het toenemend aantal bezoekers en gebruik was de oude keuken aan uitbreiding en modernisering toe.

De verbouwing kon mede gerealiseerd worden met behulp van de Provincie Gelderland, die in het kader van het verbeteren van de leefbaarheid in kleine kernen hiervoor een subsidie verleende.

IMG-20170316-WA0000 IMG-20170316-WA0002 IMG-20170316-WA0004 IMG-20170328-WA0000 IMG-20170328-WA0003 IMG-20170328-WA0009 IMG-20170328-WA0013 IMG-20170328-WA0017